Hello world!
11.11.2014
Muutto uusiin tiloihin
31.03.2016

Tästä se lähtee.

Noniin tästä se lähtee, blogin kirjoittaminen.

Sovimme keväällä hallituksen kesken yhdessä reippaan ystävämme Tuukka Turusen kanssa että olisi fiksua alkaa kirjoittamaan ajatuksia Devatus-aihepiiristä säännöllisesti blogiin. Se tuntui vielä hyvältä ajatukselta ennen kesälomia, mutta nyt kun otin näppäimistön käteen niin alkaa tihkaista, pitäisi suht järkevää tekstiä pyrkiä tuottamaan ja kello on kohta puoli viisi perjantaina. Luen jonkin verran blogitekstejä itse ja ne pakkaavat firmoilla olla aika kuivia, varsinkin isommilla. Hyviä poikkeuksiakin kyllä löytyy, tiivissä paketissa mielenkiintoista asiaa, sellaisen tästäkin nyt haluan. 

Devatus Oy on vähän yli viisivuotias, työllistää reilut 10 ahkeraa ja lahjakasta ohjelmistoalan ihmistä. Teemme softaa monipuolisesti erilaisille asiakkaille ja tuntuu että matkaan tarttuu aina uusien ihmisten myötä uusia ajatuksia miten juttuja voisi soveltaa vähän eri tavalla mitä on aiemmin tehty. Ontuvan johdannon jälkeen päästään siis asiaan mitä tässä ensimmäisessä blogissa halusin koskettaa, ideoihin ja yhteistyöhön.

Olen aina halunnut ideoida, miten tehdä asioita toisin, paremmin. Miten ottaa työkalu käteen ja tehdä sille jotain muuta kuin mihin se oli alunperin tarkoitettu. Olen ollut urallani paljon Nokian alihankintaketjussa töissä ja usein työ on rajoittunut selkeään hiekkalaatikkoon. Tässä on tavoite, tässä aikataulu ja teet sen näin, luovuuden käyttäminen on ollut suhteellisen rajattua. Nyt kun olen päässyt porukkaan missä pääsee toteuttamaan itseään, hankkineet hyviä kavereita, osoittaneet kavereillemme että meihin voi luottaa, niin tuntuu että alamme päästä vaiheeseen missä 5-vuotias Devatus ei enää ideoi vain omassa päässään vaan tekee sitä myös kavereiden kanssa. Kaverimme ovat siitä kummallisia tyyppejä että he ovat todella kovia siinä mitä ovat valinneet tavoitteekseen. Heidän ajatuksensa ei harhaile vaan keskitytään tekemään se tärkeä asia parhaiten maailmassa, sellainen kaveri pärjää varmasti siinä omassa jutussaan. Toisaalta onneksi kavereillamme on me, jotka emme keskity tekemään vain yhtä asiaa, vaan olemme enemmänkin se joka välillä kertoo kaverille mitä on kuullut isoilta pojilta ja kehottaa omaksumaan sen itselleen, että voisi olla vieläkin parempi. Sellaisia me olemme ja haluamme olla, heittelemme paljon ideoita, ammumme niitä alas rationaalisin perusteluin ja keksimme taas uusia ideoita eri sovellusalueille. Uskon että se on tässä maailmassa se millä voimme Suomessa pärjätä, hankitaan kavereita, tapellaan välillä ja haastetaan toisten ideoita matkalla miellyttävämpään tulevaisuuteen.

Top