Uratarina Elina Keränen

Elina on työskennellyt frontend-ohjelmistokehittäjänä Devatuksella tammikuusta 2019 alkaen.

En päässyt lukion jälkeen haluamalleni alalle, joten otin aikalisän menemällä töihin joksikin aikaa, ja sitten päätin kokeilla jotain alaa, jolla olisi hyvät työllisyysnäkymät. Kokeiluun valikoitui Jyväskylän yliopisto tietotekniikka pääaineena, ja viihdyin niin hyvin, että jäin. Kokeilin pelialaa, päädyin oman alan töihin jo opiskeluaikana, ja valmistuttuani töiden ohessa
2017 päädyin frontend-kehittäjäksi.


Devatuksella olen oppinut ottamaan enemmän vastuuta isommistakin osa-alueista, ja lisäksi olen yrittänytkehittää kykyäni kommunikoida toisten tiiminjäsenten kanssa sekä asiakkaiden kanssa. Olen myös oppinut että ”En tajua mistään mitään” on erittäin hyödyllinen lause jota kaikkien pitäisi käyttää koko ajan kaikkialla, koska se aloittaa keskustelun joka johtaa parempaan ymmärrykseen asiasta ja siten tehokkaampaan työskentelyyn.

Edellinen työnajantajani ei tuntunut sopivalta ja päätin hakea uutta työpaikkaa. Devatus on sopivan rento ja työtehtävissä annetaan paljon vastuuta sekä vapautta, mikä on mielestäni hyvin motivoivaa.

Opiskelijoille sanoisin, että tehkää jo opiskeluaikana ”oikeita” projekteja. Ottakaa koulujen ja
muiden tahojen järjestämiä projektikursseja, osallistukaa avoimen lähdekoodin kehittämiseen, menkää osa-aikaisiin töihin. Niistä oppii tärkeitä asioita ja lisäksi CV:ssä on näytettävää.

Haluan vielä sanoa, että ei kannata jäädä paikkaan, jossa ei ole tyytyväinen. Itselle sopiva ilmapiiri ja työkulttuuri vaikuttaa niin paljon omaan kehittymiseen.